http://www.youtube.com/watch?v=fCzVo6kgsTk.

Eén van de beste Survival-handleidingen op video, door Les Stroud

Eén van de allerbeste uitzendingen, wat betreft hoe te reageren in een overlevings-situatie, is de uitzending:

 

Gemaakt door de binnen bushcraft-kringen welbekende Les Stroud, die een bijzondere stijl heeft ontwikkeld om zichzelf uit te dagen, door zich met opzet in een survival-situatie te begeven, terwijl hij zijn acties vastlegt met behulp van enkele camera’s. (wie wat meer achtergrond-informatie over hem, kijk dan even op http://en.wikipedia.org/wiki/Les_Stroud.).

Hij begint in deze aflevering uit te leggen met hoe de meeste mensen reageren, wanneer ze beseffen, dat ze voorlopig niet gevonden zullen worden en moeten zien te overleven. Paniek en verlies van logisch denken, waardoor ze er achter komen, wat ze hadden moeten doen, als het al te laat is.

Les Stroud laat zien hoe je de eerste dagen de voorbereidingen treft om op een effectieve manier de gevaren van weersomstandigheden en als gevolg daarvan de levensgevaarlijke situatie van onderkoeling te weerstaan, en daarnaast op een constructieve manier na te denken over het verzamelen van eten en na te denken hoe je de kans op redding kunt maximaliseren.

 

Tags: , , , ,

No comments yet.

Laat een reactie achter